• Met grote schrik heeft Becege Doetinchem kennis genomen van het plotselinge overlijden van Beno Martinus op vrijdag 18 december 2020. Beno is slechts 57 jaar geworden.

  Beno was in de jaren ‘90 (en de beginjaren ’00) trainer op het hoogste niveau. Zo trainde hij onder andere de vrouwen U20  van het Utrechts Prisma College, die in de eredivisie uitkwamen. Ook was hij assistent-coach onder Marco van den Berg bij Eiffel Towers Den Bosch (mannen) en werkte hij als trainer bij Oberhausen in de Duitse eredivisie voor vrouwen.

  Becege Doetinchem was dan ook zeer verheugd toen Beno in 2009 de vereniging wilde helpen om voet aan de grond te krijgen in Doetinchem. Met een aantal andere enthousiastelingen is een koers uitgezet en is een groot aantal clinics gegeven in het Metzo College. Wat Beno daarbij kenmerkte was zijn ongekende drive en ambitie om stappen te zetten. Geen stap was hem te groot!

  Mede door zijn inzet groeide Becege snel in het aantal jeugdleden. Beno trainde in dat eerste jaar (2010-2011) de jongens U14. De jaren daarna groeide hij met deze jongens mee tot aan de U18 in 2014. En alle jongens die in die jaren training hebben gehad van Beno, kunnen met recht zeggen dat ze door hem hebben leren basketballen. Ook zijn zoon Misha is een aantal jaren lid geweest van Becege.

  In 2014 is Beno vertrokken bij Becege, waarna hij nog een korte periode trainer is geweest bij Pluto uit Wageningen. Daarna heeft hij zich langzaam terug getrokken uit het basketball.

  Becege is hem dankbaar voor hetgeen hij voor de vereniging heeft betekend. We wensen zijn vrouw Marie-Alice, zijn zoon Misha en zijn dochter Elise alle sterkte met dit grote verlies.

 • Beno Martinus overleden 1