• Hall of Fame

  Elke vereniging drijft op vrijwilligers. Het zijn de personen die je altijd kunt bellen om te fluiten, die bereid zijn om een handje te helpen als er iets wordt georganiseerd, de trainer/coach die elke week de training voorbereidt of het bestuurslid dat ’s avonds nog een vergadering bezoekt. Zonder hen geen vereniging!

  Becege kent een tweetal manieren om haar vrijwilligers te eren: het 'Lidmaatschap van verdienste' en het 'Erelidmaatschap'. In beide gevallen moet het lid zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt, maar het Erelidmaatschap wordt alleen verleend aan die leden die daarnaast al meer dan 25 jaar lid zijn. Becege kent op dit moment geen ‘Ereleden’, maar wel een zevental ‘Leden van Verdienste’.

 • Theo Vriezen

  Op 28 augustus 1986 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Letterlijk en figuurlijk lid van het tweede uur. Vanwege een andere afspraak kon Theo niet aanwezig zijn bij de oprichtingsavond van Becege. Dat is dan ook de reden dat hij zich pas de volgende dag aanmeldde als lid (14 februari 1974). Theo speelde in het eerste herenteam en was daarnaast penningmeester van de club. Theo is twee periodes voorzitter geweest van Becege: 1980-1986 en 1991-1992.

 • Florenz Ernst

  Op 22 mei 1991 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Letterlijk en figuurlijk lid van het eerste uur. Op de dag van de oprichting (13 februari 1974) meldde Florenz zich al aan als lid. Florenz is vanaf het begin bestuurlijk betrokken geweest bij Becege, eerst als secretaris en vanaf 22-06-1974 als voorzitter (tot 1980). Florenz was daarnaast trainer, coach en scheidsrechter.

  Florenz Ernst is 22 mei 2014 overleden.

 • Bart Lenderink

  Benoemd tot Lid van Verdienste (datum onbekend).

  Bart Lenderink is als echte Gaanderense jongen lid geworden van Becege en kon het niet laten zich met bestuurlijke zaken te bemoeien. Bart had de rust die misschien wel nodig is voor de functie van secretaris (van 22-06-1974 tot 15-04-1987). Bart zorgde voor een consistent beleid binnen de club. Hij was speler van Heren 1 en je kon altijd op hem rekenen. Helaas is Bart veel te vroeg overleden.

 • Harry Kok

  Benoemd tot Lid van Verdienste (datum onbekend).

  Harry Kok was een echt 'verenigingsbeest' en vervulde vele taken: van bestuurslid, redacteur van clubbladen, trainer/coach van heel veel teams. Wanneer ondersteuning nodig was, kon je altijd een beroep op Harry doen. Hij is één van de personen die veel voor de club gedaan heeft.

  Harry is op 52-jarige leeftijd overleden (23 december 2008).

 • Roelof Lubbinge

  Benoemd tot Lid van Verdienste (datum onbekend).

  Begin jaren tachtig streek Roelof neer in de Achterhoek. Hij begin bij Fireball-Iselstars, maar sinds 1985 heeft hij zich ingezet voor Becege: speler, trainer, coach, scheidsrechter en bestuurslid (Technische Zaken). Bij Becege heeft hij voornamelijk de dameslijn getraind: meisjes junioren en Dames 2.

 • Dick van de Berg

  Op 26 mei 1989 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Dick was, voordat hij lid werd van Becege en in het bestuur algemene zaken deed, voorzitter van Fireball-Iselstars. Na de fusie met Becege heeft Dick vele jaren zijn steentje bijgedragen als bestuurslid, speler en trainer. De oude bloedlijnen Becege en Fireball zijn inmiddels totaal vervaagd en ook Dick heeft daar aan bijgedragen.

 • Ben Bergevoet

  Op 17 juni 2009 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Ben Bergevoet is een basketballdier in hart en nieren. Hij heeft binnen de vereniging vele functies vervuld, bestuurlijk en als trainer/coach van jeugdteams, damesteams en herenteams. De erelijst van Ben is groot: hij behaalde als speler het kampioenschap met Heren 1 (seizoen 1993-1994) en als trainer/coach met de Jongens junioren (seizoen 1985-1986) en de Heren 1 (seizoen 2012-2013). Daarnaast heeft Ben zich ook ingezet op organisatorisch vlak.

 • Nico Rolink

  Benoemd tot Lid van Verdienste (datum onbekend).

  Vanaf het eerste uur gespeeld in Heren 1 als een rots in de branding. Hij was er altijd en je kon rekenen op hem!

  Nico heeft naast het penningmeesterschap ook jaren de taak van voorzitter waargenomen. Hij heeft dit met veel enthousiasme gedaan, waar Becege veel plezier van heeft gehad.

 • Helmy Bosman-Kaalberg

  Op 9 maart 2019 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Helmy heeft binnen de vereniging vele functies vervuld, bestuurlijk en als trainer/coach van jeugdteams en damesteams. Groot kenmerk van Hemy is haar ambitie en grote gedrevenheid!

 • Twan Rosmalen

  Op 2 maart 2020 benoemd tot Lid van Verdienste.

  Twan is gedurende de periode 2011-2019 voorzitter geweest en is daarmee in de geschiedenis van Becege de langs-dienende voorziiter. Daarnaast heeft hij menig jeugdteam getraind en heeft hij ook opgetreden als wedstrijdsecretaris.