• Inleiding

  Twee jaar achtereen hebben we geen competitie kunnen spelen als gevolg van corona, maar gelukkig is inmiddels de competitie voor het seizoen 2021-2022 van start gegaan.

  Om een wedstrijd goed te laten verlopen, is het gewenst dat iedereen op de hoogte is van de spelregels. Dat geldt niet alleen voor scheidsrechters, maar ook voor tafelaars, trainers/coaches, spelers en zelfs voor toeschouwers. Om de kennis ten aanzien van de basketbal-regels te vergroten, organiseren we op zaterdag 16 oktober een bijscholing. Deze bijscholing is deels vrijwillig en deels verplicht.

  In de ochtend worden twee presentaties gehouden (van 9:30-12:30). Na het ochtendgedeelte is er een korte pauze met een ‘broodje snack’. Vervolgens kan er door de liefhebbers nog gebasketbald worden in de zaal (van 13:00-15:00) en wordt tegelijkertijd de tweede workshop van de BS2-cursus gegeven.  

  1. Cursus tafelen (9:30-10:30 uur)

  Vrijwillig: Spelers die nog nooit hebben getafeld (in het bijzonder spelers van U12, U14 en nieuwe leden).

  Heb je nog nooit getafeld? Jasper Korbee legt de belangrijkste basketbalregels uit en laat je zien wat er bij komt kijken als je moet tafelen. Hoe werkt de tablet? Hoe werkt de wedstrijdklok? Waar moet je allemaal op letten? Jasper vertelt het je allemaal.

  2. Spelregelcursus / basketball Masterz (10:30-12:30 uur)

  Verplicht: Abdi, Morris, Terra Gangi, Jill, Cas, Gijs, Rancell, Michiel, Jens, Stan, Ahmad, Sjevon, Justin, Arman, Aaron, Thijn.

  Vrijwillig: Leden jonger dan 14 jaar die graag hun spelregelbewijs willen halen, scheidsrechters die graag worden bijgepraat, ouders die graag meer kennis willen hebben over de basketbalregels.

  Het spelregelbewijs is een middel om spelers, coaches en toeschouwers kennis te laten maken met de spelregels. Het spelregelbewijs is nodig om deel te nemen aan de Basketbalscheidsrechter 2 (BS2) opleiding en is daarnaast een middel om alle (nieuwe) leden de spelregels te leren.

  Het spelregelbewijs is vanaf het seizoen 2022-2023 verplicht voor alle wedstrijd-spelende leden tussen de 14 en 24 jaar. Zonder spelregelbewijs kun je vanaf volgend seizoen dus geen wedstrijden spelen.

  Op de site https://www.basketballmasterz.nl/ kun je oefenen met de spelregels. Als je genoeg geoefend hebt, kun je je test gaan halen door in te loggen op de site. Inloggen doe je met hetzelfde wachtwoord en inlognaam waarmee je bekend bent in Sportlink en waarmee je de basketball-app hebt gedownload.

  Tijdens deze interactieve workshop legt Steven Theunissen je aan de hand van voorbeelden en filmpjes de regels uit. Ook als ouder, scheidsrechter of jeugdlid ben je welkom om deze workshop bij te wonen.

  Deze workshop is verplicht voor alle wedstrijd-spelende leden zonder spelregelbewijs, ouder dan 14 jaar. BS2-cursisten die vorig jaar wel de eerste workshop hebben gevolgd, maar nog niet hun spelregelbewijs hebben gehaald, worden verwacht aanwezig te zijn, tenzij ze voortijds hun spelregelbewijs halen (Cas Legters, Rancell Meija Castillo, Michiel Mijnen, Justin Tjooink, Aaron Willems, Thijn Worm).

  3. Vervolg scheidsrechtersopleiding BS2 (13:00-15:00 uur)

  Verplicht: Lian, Sil, Joel, Frank, Coen, Sietse, Cas, Rancell, Michiel, Justin, Aaron, Thijn.

  Vorig jaar zijn we gestart met de scheidsrechtersopleiding Basketballscheidsrechter 2 (BS2). We hebben toen een eerste workshop gegeven (theorie), maar door corona was het niet mogelijk de tweede workshop te geven. Nu de regels zijn versoepeld, organiseren we de tweede workshop.

  De tweede workshop is een praktijkworkshop en wordt gegeven in de sporthal (neem je sportkleren mee). Docent is wederom Steven Teunissen.

  Vragen?

  We gaan er vanuit dat je aanwezig bent. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan kun je contact opnemen met Twan Rosmalen. 

  Met vriendelijke groeten,

  Twan Rosmalen

  E:         twan_99@hotmail.com

  T:         0646272711